Wednesday, April 11, 2012

Παρουσίαση του CoinMad & της εφαρμογής Βρες Δώρο από το in.gr!

Σίγουρα είναι το πιο εντυπωσιακό και ψαγμένο άρθρο που έχει γίνει για εμάς! Ευχαριστούμε θερμά την Ανθή Παναγιωτάκη για το ενδιαφέρον της!

Ο Μάνος και ο Κώστας συναντήθηκαν στο Λύκειο και έφτιαξαν ένα φανζίν για μπάντες heavy metal που το διένειμαν παντού, εντός και εκτός συνόρων. Από το 2001 είχε ήδη ωριμάσει η ιδέα μέσα τους για μια δισκογραφική εταιρεία. Το επόμενο βήμα έμελλε να γίνει τρία χρόνια αργότερα. Έγινε όμως, και ο χρόνος απέδειξε ότι δεν ήταν μια προσωρινή μεγάλη ιδέα της νεότητας, αφού η Sonic Age Records υπάρχει ακόμα. Εκτός όμως από τη μουσική, Μ.Κουφάκης και Κ.Οργανόπουλος είχαν και μια ακόμα ιδέα...
Εμπνεύστηκαν από τα καταστήματα που έστηναν τη σελίδα τους στο eBay, το ιστορικό σάιτ διαδικτυακών δημοπρασιών. Ένα άρθρο για έναν τύπο που έφτασε να αποκτήσει... σπίτι κάνοντας κάθε λογής ανταλλαγές (ξεκίνησε με έναν κόκκινο συνδετήρα) αποτέλεσε πραγματική έμπνευση. 

Αρχικά, η ιδέα ήταν να μπορεί κανείς να βρει τι αγοράζουν τα χρήματα που διαθέτει, ακόμα και 1 ή 2 ευρώ. Χωρίς καταλόγους, χωρίς βιτρίνες, χωρίς προτάσεις. Εάν έβγαινες στην πλατεία μιας πόλης, σήκωνες ψηλά το χέρι και διαλαλούσες ότι έχεις 1 ευρώ, μάλλον, περιέργως, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να σου προσφέρει κάτι προς ανταλλαγή. Απλώς θα σε περνούσαν για τρελό. Στο Διαδίκτυο όμως;

Η ιδέα «προσφέρω τόσα, τι μου δίνετε;» παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, δεν γινόταν εύκολα αντιληπτή. Το coinmad.gr όμως θα έφτιαχνε τον δικό του ιστό, πλεγμένο αλλιώς: δωρεάν συνεργαζόμενοι καταστηματάρχες θα του επέτρεπαν να διαβάζει τακτικά το XML των διαδικτυακών τους καταστημάτων, ώστε προϊόντα, τιμές και στοιχεία επικοινωνίας να παραμένουν επίκαιρα. 

Το coinmad.gr είναι σήμερα ένα διαδικτυακό κέντρο προσφορών που συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα από 533 καταστήματα ανά τον κόσμο (με ενεργή παραπομπή στον πωλητή). Όμως, το ενδιαφέρον είναι οι αναζητήσεις δώρου: εισάγεις την αξία του χαρτονομίσματος που κουνούσες στην πλατεία, επιλέγεις, εάν θέλεις, να περιοριστούν οι προσφορές σε έως και 10 κατηγορίες προϊόντων που σε ενδιαφέρουν (π.χ. τσάντες για tablet) και περιμένεις αναπαυτικά... μερικά δευτερόλεπτα για να δεχτείς προσφορές ή ορίζεις μέχρι πότε πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πωλητές να σου κάνουν την πρότασή τους. Έτσι, για παράδειγμα η roula25 έχει δεχτεί 106 προτάσεις δώρου για τα 20 ευρώ της και της έχουν προτείνει μέχρι και βόλτα με αερόστατο για εκείνον!


Με την τρέλα των app, Μάνος Κουφάκης και Κώστας Οργανόπουλος δεν μπορούσαν να μείνουν αδρανείς. Με τη βοήθεια ενός ακόμα μέλους της «μπάντας», τον Αντώνη Αδαμάκο που βοηθάει προγραμματιστικά το coinmad.gr, άρχισαν να παίζουν σκληρό ροκ. Θα έφτιαχναν το Βρες Δώρο για Android. Και το έκαναν. 

Το Βρες Δώρο βρίσκεται στο Google Play, δωρεάν. Εκτός από το να  βρίσκει δώρα για τα λεφτά σας εν κινήσει, αξιοποιεί τον εντοπισμό θέσης και τους χάρτες της Google για να δώσει μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία στον χρήστη: πόσο απέχει από το ενδεχομένως υπαρκτό κατάστημα από τούβλα και λάσπη, δηλαδή από το σημείο όπου θα αγοράσει το δώρο του. 

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Βρες Δώρο από το Google Play

O Κώστας μου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί (με έψαχνε από χτες, είδα την κλήση) ακούγοντας την εκπομπή της Δώρας Παυλίδου «Βουτιά στα social media», όπου κάτι συζητούσαμε για το Instagram και το Facebook. Βρήκα την ιστορία τους ενδιαφέρουσα και αποφάσισα να σας την μεταφέρω. Ελπίζω να σας εμπνεύσει.

Διαβάστε και μια ωραία ιστορία από Μάνο για το πως τον βοήθησε ο πατέρας του στην δημιουργία της εφαρμογής. http://meetin5.blogspot.com/2012/04/blog-post_06.html

Ανθή Παναγιωτάκη

Πηγή: TechInGr

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More